Használt autó, de vajon mennyiért?

2023-06-12

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Újabb lakossági felmérés eredményével jelentkezik a Totalcar. Arra keresi a választ a közlekedési magazin, mennyit költene a magyar lakosság használt autóra. A felmérésből egyebek között az is kiderül, hogy a magasabb árkategóriából elfogytak a vevők.

A Totalcar a Pulzus Kutatóval együttműködve legfrissebb felmérésében a használtautó-piacot vette górcső alá. Az 1000 fős mintán végzett kutatásból kiderül, hogy a jelenlegi gazdasági környezetben megfontoltabban dönt a lakosság a nagyértékű beszerzések kapcsán. A megkérdezettek 42 százaléknak például nincs autója, és nem is tervez használt autót vásárolni a közeljövőben. A lélektani határ ebben a kategóriában 1,5 millió forint, ennél többet jellemzően Budapesten és a vármegye székhelyeken költenének használt autóra – olvasható a Totalcar cikkében.

A Totalcar oldalán a beérkező adatok demográfiai megközelítés alapján is feldolgozásra kerültek.

A Pulzus Kutató és a Totalcar a közelmúltban a Lánchíd újranyitása kapcsán kérdezte meg a lakosságot. A sorozat folytatódik, újabb sokakat foglalkoztató felmérésekkel érkezik hamarosan a közlekedési magazin.

Hirdetnék