Totalcar megkérdezte: Legyen-e autómentes a Lánchíd

2023-06-07

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A magyarok 46 százaléka szerint maradjon a mostani megoldás, és csak a kétkerekűek, buszok és taxik hajthassanak át a Lánchídon, 37 százalék viszont visszaengedné az autósforgalmat is a hídra – derül ki a Totalcar megrendelésére készített országos, reprezentatív felméréséből.

Utolsó fázisába ért a Lánchíd felújítása, amelyen a múlt év végétől a buszok és a biciklik és a kétkerekű járművek mellett a taxik is átmehetnek – szemben a korábbi gyakorlattal, amikor minden autós ráhajthatott a hídra. Az Indamedia Csoporthoz tartozó népszerű közlekedési magazin, a Totalcar annak járt utána, miként vélekedik a magyar lakosság az autós forgalom újraindításáról a Lánchídon. A közvéleménykutatást ezres mintán, a 18 évnél idősebb lakosság körében a Pulzus Kutató végezte.

A kutatási eredmények feldolgozását követően a Totalcar cikkéből demográfiai bontás alapján kapunk részletes képet a különböző álláspontokról.

„A Totalcarnál célunk, hogy megismerjük és megosszuk az érintettek véleményét olyan sokakat foglalkoztató közlekedési témákban, mint például az első dunai híd újbóli "csatasorba" állítása. A következő hónapokban további aktualitásokat veszünk górcső alá és mostanihoz hasonló kutatások eredményeit hozzuk el az olvasóknak” – nyilatkozta Molnár Barbara, a Totalcar ügyvezető igazgatója.

Hirdetnék